Etusivu

Puhujapalvelu
Juhlamusiikki
Juhlatilat
Juhlakäsikirja
Yhteystiedot
Taustajärjestöt

Siviilijuhlat
Häät
Nimiäiset
Aikuistuminen
Hautajaiset
Vuotuisjuhlat

Palveluhinnasto
Henkilökunta
CD-levy
Joululaulut

Tulostettava versio
Webmaster

Juhlamusiikki

Musiikilla on tärkeä osansa juhlatunnelman luomisessa, perustuupa se elävään esitykseen, äänitteisiin tai molempiin. Sävellysten tulisi sopia sekä tilaisuuden luonteeseen yleisesti että mielellään myös sen päähenkilölle tai -henkilöille erityisesti. Tavallisesti soveliasta musiikkia on erittäin helppo löytää, kunhan asiaan paneutuu. Perheen omat juhlat -käsikirjan juhlakohtaisista esimerkkiluetteloista monet ovat löytäneet avun.

Yleensä esimerkiksi kappelissa pidettävien hautajaisten saattoseremoniaan sisällytetään 3-4 musiikkikappaletta ja tilaisuus kestää vajaan tunnin. Alku- ja loppusoitto ovat tällöin tavallisimmin klassisia (suosituimpina Albinonin Adagio ja Bachin Air), mutta tilaisuuden keskelle pyritään usein valitsemaan jokin vainajalle henkilökohtaisesti läheinen sävellys. Nimiäisten musiikkivalinnat taas vaihtelevat tilaisuuden luonteen mukaisesti Tshaikovskista Saukkiin. Vihkiseremoniassa puolestaan perinteiset Wagnerin, Melartinin, Mendelssohnin ja Kuulan häämarssit ovat aina suosittuja, mutta muitakin vaihtoehtoja on toki riittämiin.

Monilla paikkakunnilla juhlaansa voi tilata Pro-Seremonioilta myös elävää musiikkia. Instrumenttitarjonta vaihtelee paikkakunnittain; ks. tarkemmin kohdasta henkilökunta. Hintatiedot siviiliseremoniaan (häät, hautajaiset tai nimiäiset) kuuluvasta musiikista löydät palveluhinnastostamme..