Etusivu

Puhujapalvelu
Juhlamusiikki
Juhlatilat
Juhlakäsikirja
Yhteystiedot
Taustajärjestöt

Siviilijuhlat
Häät
Nimiäiset
Aikuistuminen
Hautajaiset
Vuotuisjuhlat

Tulostettava versio
Webmaster

Taustajärjestöt

Pro-Seremoniat (Prometheus-seremoniat Oy) on voittoa tavoittelematon palvelukeskus, jonka perustajiin kuuluvat Suomen merkittävimmät siviilijärjestöt Vapaa-ajattelijain liitto ry, Prometheus-leirin tuki ry ja Suomen Humanistiliitto ry. Siviilijärjestöjen tavoitteena on Pro-Seremoniain avulla edistää yhteiskunnan kehittymistä kohti moniarvoisuutta, tasa-arvoa ja suvaitsevuutta sekä saada uskontoihin sitoutumattomasta elämäntavasta tasavertainen, yleisesti hyväksytty vaihtoehto. Pro-Seremoniat perustettiin keväällä 1999.

Prometheus-leirin tuki ry

Aurorankatu 13 B 16, 00100 Helsinki
http://www.protu.fi/
info@protu.fi
Puh. (09) 4368 5270

Prometheus-leirit ovat uskonnollisesti ja katsomuksellisesti sitoutumattomia "aikuistumisleirejä" 14-15-vuotiaille nuorille. Prometheus-leirit ovat avoimia kaikille peruskoulun 8. luokan käyneille nuorille katsomuksista riippumatta. Prometheus-leirin tuki ry:n jäsenet perheineen ovat etusijalla leirejä täytettäessä, mutta kaikille halukkaille on toistaiseksi pystytty järjestämään leiripaikka. Det finns även svenskspråkiga läger.

Prometheus-leiri kestää reilun viikon, yleensä sunnuntaista sunnuntaihin. Leiri päättyy juhlaan, johon nuorten perheenjäsenet, sukulaiset ja ystävät osallistuvat kutsuvieraina. Leirin jälkeen yhä useammalla perheellä on tapana pitää vielä kotona oma juhlatilaisuus."

Suomen Humanistiliitto ry

PL 793, 00101 Helsinki
http://www.humanistiliitto.fi/
info@humanistiliitto.fi

Humanistiliitto edistää vapaata keskustelua ja maailmankatsomuksellista pohdintaa ja tuo samalla esille uskontokuntiin sitoutumattomien kannan. Liitto pyrkii edistämään katsomuksellista tasa-arvoa ja tuomaan esille humanistista tapakulttuuria. Humanistit ovat suvaitsevaisia, ihmisyyttä kunnioittavia, kriittisiä ja keskustelulle avoimia. Kansainväliselle humanistiliikkeelle ja myös Suomen humanisteille ovat tärkeitä ihmisen arvo ja vastuu: humanisti uskoo elämään ennen kuolemaa. Liitto julkaisee Humanisti-lehteä.

Vapaa-ajattelijain liitto ry

Neljäs linja 1, 00530 Helsinki
http://www.vapaa-ajattelijat.fi/
val@vapaa-ajattelijat.fi
Puh. 050 468 5332

Vapaa-ajattelijain liitto on uskonnottomien ja uskontokuntiin kuulumattomien ihmisten etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö. Liiton aatteellinen tavoite on tieteellisen maailmankatsomuksen levittäminen. Vaikka aina tulee olemaan asioita, joita ihmisjärki ei ao. hetkellä kykene käsittämään, vapaa-ajattelijain mielestä ei ole olemassa mitään "korkeampaa" tietämisen lajia (kuten meditaatio, pyhät kirjat tms.), jonka avulla voitaisiin saada selville tieteeltä ja järkiajattelulta salattuja totuuksia. Liiton yhteiskunnallinen päätavoite on valtion ja kirkon erottaminen toisistaan ja täyden katsomusvapauden toteuttaminen. Liitto julkaisee Vapaa Ajattelija -lehteä.

Helsingin Vapaa-ajattelijat ry

Neljäs linja 1, 00530 Helsinki
http://www.vapaa-ajattelijat.fi/helsinki/

Helsingin Vapaa-ajattelijat on Vapaa-ajattelijain liiton jäsenyhdistys. Yhdistykseen kuuluu noin 400 jäsentä lähinnä Helsingistä ja sen ympäristökunnista. Yhdistys julkaisee Uskomaton-lehteä.

Tampereen Vapaa-ajattelijat ry

Yliopistonkatu 58 B (6. kerros), 33100 Tampere
http://tampere.vapaa-ajattelijat.fi
yhdistys@tampere.vapaa-ajattelijat.fi
Puh. 045 130 3837

Tampereen Vapaa-ajattelijat ry on Vapaa-ajattelijain liiton jäsenyhdistys.