Toiminta-alueemme

Suurin osa suomalaisista uskonnottomista asuu pääkaupunkiseudulla, ja sama pätee myös puhujiimme ja muusikoihimme.

Pääkaupunkiseudulla ja sen kehyskunnissa pidettäviin tilaisuuksiin löytyy puhuja lähes aina. Tampereen ja Lahden seudulla puhujia on toistaiseksi vähemmän, ja lisäksi yksittäisiä puhujia asuu muutamilla muilla paikkakunnilla.

Kun juhlatilaisuus pidetään esiintyjän omalla toiminta-alueella, matkakulut sisältyvät perusveloitukseen (Palveluhinnastomme). Useat puhujistamme ovat valmiita tarvittaessa lähtemään myös oman toiminta-alueensa ulkopuolelle, jolloin perusveloituksen lisäksi tulee matkakuluja, mahdollisesti myös lisätyötunteja.

Palvelualueemme

Suurin osa suomalaisista uskonnottomista asuu pääkaupunkiseudulla, ja sama pätee myös puhujiimme. Myös Tampereen seudulla on jo useita puhujia, ja näillä paikkakunnilla pidettäviin tilaisuuksiin löytyy lähes poikkeuksetta puhuja lyhyelläkin varoitusajalla. 

Muutamissa muissakin kaupungeissa on puhujia, joskin toistaiseksi harvakseltaan. Varmimmin puhujan saaminen näille paikkakunnille onnistuu, jollei tilaisuuden ajankohtaa ole vielä lyöty lukkoon, vaan päivälle ja kellonajalle on varalla vaihtoehto tai parikin. Joka tapauksessa  Vaasa-Joensuu-akselin eteläpuolella pidettäviin siviilijuhliin puhujaa kannattaa aina kysyä. 

Kun juhlatilaisuus pidetään esiintyjän omalla toiminta-alueella, matkakulut sisältyvät perusveloitukseen. Useat puhujistamme ovat valmiita tarvittaessa lähtemään myös oman toiminta-alueensa ulkopuolelle, jolloin perusveloituksen lisäksi tulee matkakuluja, mahdollisesti myös lisätyötunteja. Tutustu palveluhinnastoomme.

Palveluhinnasto

Puhujapalvelu

Perushinta hautajaisiin ja nimiäisiin on 260 €, häihin 280 €, joka sisältää:

 • puhujalta puheen/seremonian valmisteluun ja esittämiseen kuluvan työajan 8 työtuntiin saakka (mahd. lisätyötunnit à 20 €)
 • kirjallisen puhe-/seremoniakopion
 • mahdolliset seremoniaan kuuluvat todistukset
 • matkakulut puhujan omalla toiminta-alueella.

Juhlamusiikki

Perushinta siviilihautajaisiin, -häihin ja nimiäisiin on 190 €, joka sisältää:

 • muusikolta seremoniaan kuuluvan musiikin valmisteluun ja esittämiseen kuluvan työajan 10 työtuntiin saakka (mahd. lisätyötunnit à 20 €) 
 • matkakulut muusikon toiminta-alueella.

Oman soittimen käytöstä peritään lisäksi kulukorvaus 20 €. Silloin kun soittaja myös laulaa tai laulaja myös soittaa, lisämaksu tästä on 50 €. 

Kirkollisiin ja vastaaviin tilaisuuksiin perushinta musiikista on 250 €.

Painotuotteet

löytää verkkokaupastamme:

 • Perheen omat juhlat -juhlakäsikirja (à 20 € toimituskuluineen)
 • todistuksia nimiäisiin ja hääjuhlaan (à 3 € + kartonkikannet à 6 € + toimituskulut kotimaassa 9 €)
 • adressit iloon ja suruun (à 15 € toimituskuluineen). 

Jäsenalennukset

Taustajärjestöjen (vapaa-ajattelijat, humanistit ja protulaiset) jäsenmaksunsa maksaneille jäsenille myönnetään puhujapalvelusta 30 € ja juhlakäsikirjasta 5 € jäsenalennus.

Jos juhlabudjetti on oikein tiukka, on uskonnottoman seremonian puhuja- ja musiikkikuluihin saatavissa tukea Vapaa-ajattelijain liitto ry:ltä liiton jäsenyhdistysten jäsenille. Tukea haetaan jälkikäteen lomakkeella, johon liitetään kopio laskustamme + tosite sen maksamisesta.

Hinnasto 2020 Perusveloitus Jäsenhinta*
Puhujapalvelu nimiäisiin

260€

230€

Puhujapalvelu häihin

280€

250€

Puhujapalvelu hautajaisiin

260€

230€

Musiikki siviilijuhliin

190€

190€

Musiikki muihin tilaisuuksiin

250€

250€

Lisämaksu laulusta / säestyksestä

50€

50€

Oman soittimen käyttökulut

20€

20€

Lisätyötunti

20€

20€

Pitkien matkojen matkakulut

0,40€ / km

(tai matkaliput)

0,40€ / km

(tai matkaliput)

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (0 – 24 %).

Musiikkiesitykset

Pro-Seremoniat tarjoaa uskontokuntiin sitoutumattomien perheitten juhliin myös juhlamusiikkia. Palvelumme on aina yksilöllistä. Jokainen tilaisuus toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Muusikkomme pukeutuvat tilaisuuteen sopivasti ja valmistelevat esityksensä huolellisesti. Esiintyjämme ovat ammattimuusikoita, taitavia harrastajia tai musiikin opiskelijoita. Eri instrumenttien valikoima on suuri, ja todennäköisesti toiveenne pystytään toteuttamaan.

Pro-Seremoniain asiakkaalla on aina oikeus:

 • vapaasti valita esitettävät musiikkikappaleet
 • tarvittaessa saada muusikolta ehdotus esitettävistä kappaleista oman valinnan pohjaksi tai käyttöön materiaalia  (hautajaismusiikkia-lista)
 • maksuttomaan puhelin-/s-postineuvontaan
 • täsmälliseen ja kiireettömään palveluun juhlassa.

Asiasta tarkemmin voi lukea artikkelistamme Juhlamusiikista.

 

Puhujapalvelu

Pro-Seremoniat tarjoaa asiantuntevaa ja korkeatasoista palvelua uskontokuntiin sitoutumattomien perheiden juhliin häistä hautajaisiin, nimenannosta aikuistumiseen.

Palvelumme on aina yksilöllistä. Jokainen juhlaseremonia laaditaan asiakkaan toiveiden mukaisesti ja se koostuu vain osista, jotka hän itse hyväksyy. Puhujan rooli juhlassa on aina uskonnoton ja noudattaa humanistis-eettisiä periaatteita. Puhujan harkinnassa on päättää muutosesitysten hyväksymisestä – puhe on viime kädessä puhujan teos ja hänen on voitava seistä sanojensa takana.

Pro-Seremoniain asiakkaalla on aina oikeus:

 • vapaasti valita tai laatia itse seremoniansa
  henkilökohtaiseen suunnittelutapaamiseen puhujan kanssa joko kasvotusten, puhelimitse tai sähköpostitse
 • maksuttomaan puhelin- tai sähköpostineuvontaan
  tarkistaa seremonian tai puheen luonnos etukäteen ja esittää siihen muutoksia
 • saada muistoksi kirjallisina sekä seremonia (puhe) että siihen mahdollisesti kuuluvat todistukset
 • täsmälliseen ja kiireettömään palveluun juhlassa
 • vaikuttaa myös puhujan asuun niin halutessaan.

Hyvissä ajoin ennen juhlatilaisuutta puhuja käy tapaamassa asiakasperhettä. Suunnittelutapaaminen kestää yleensä 0,5-2 tuntia. Henkilökohtaisen, kiireettömän keskustelun avulla perhe voi varmistua, että puhuja on heille sopiva. Tämä puolestaan sekä saa heiltä aineistoa puheeseen että voi auttaa heitä esimerkiksi musiikin, seremonian ja koko tilaisuuden suunnittelussa. Tapaamisen jälkeen yhteydenpitoa jatketaan puhelimitse ja sähköpostitse, kunnes kokonaisuus on valmis ja juhlapäivä koittaa. Tilaisuuden jälkeen perhe saa muistoksi lopullisen puheen tyylikkäänä, kirjallisena kopiona.